Expertises

Bij Fervid combineren we passie en innovatie met diepgaande expertise in netwerktechnologie en architectuur. Wij geloven in het leveren van geavanceerde, geautomatiseerde netwerkoplossingen, gedreven door open-standaard technologieën. Wij geloven dat specialiseren zorgt voor diepgaande expertise en efficiëntie. We bereiken dit door ons te richten op diverse netwerkdisciplines, waaronder netwerkarchitectuur en enterprise & datacenter netwerken met automatisering en netwerkbeveiliging als integraal onderdeel.

Network architecture

Het ontwikkelen van netwerkarchitectuur die aansluit op de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie en daarvoor benodigde IT-vereisten is een uitdagende taak. Wanneer een organisatie besluit om IT-technologieën- en architecturen te integreren om haar doelen te realiseren, worden ze geconfronteerd met het feit dat de huidige netwerkinfrastructuur niet is voorbereid op deze nieuwe eisen. Het is daarom cruciaal dat netwerkarchitectuur een integraal onderdeel is binnen de enterprise architectuur organisatie welke een gestructureerde en doordachte aanpak hanteert om ervoor te zorgen dat de netwerkarchitectuur effectief evolueert om deze nieuwe technologische vereisten te ondersteunen en zo de bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Enterprise networking

De manier waarop mensen werken, heeft in de recente jaren een significante transformatie ondergaan. De behoefte aan flexibiliteit in werk, los van tijd, locatie en het gebruikte apparaat, wordt steeds essentiëler. Dit resulteert in ingewikkelde uitdagingen voor netwerkinfrastructuren, zowel in termen van connectiviteit als beveiliging. Gebruikers maken steeds vaker verbinding vanuit verschillende onbeheerde netwerken elk met hun eigen beveiligingsrisico, en dit heeft invloed op het bedrijfsnetwerk. Bij Fervid begrijpen we als geen ander hoe om te gaan met deze ingewikkelde netwerkproblematiek.

Datacenter networking

De toename van data vereist dat datacenter netwerkinfrastructuren, zowel on-premises als in de cloud, moeten inspelen op deze expansie. Dit impliceert dat de netwerkinfrastructuur continu moet voldoen aan de bedrijfseisen. Het is essentieel om een datacenter netwerkinfrastructuur te ontwikkelen die snel en schaalbaar is en die, door middel van automatisering, met minimale inspanning kan worden uitgebreid. Veranderende datastromen in datacenters leiden tot een fundamenteel andere opbouw van de infrastructuur. De groei van applicaties en de trend richting containerisatie vereisen een vernieuwde benadering van datacenter infrastructuur. Hoe wij dit bij Fervid doen middels een vendor- en technologie neutrale aanpak, kijk dan verder!

Network security

Netwerkbeveiliging vormt een essentiële schakel binnen elke netwerkinfrastructuur, van campusbedrijfsnetwerken tot datacenters en internetverbindingen. Bij Fervid zijn we van mening dat het beveiligingsrisico en de blootstelling aan aanvallen variëren afhankelijk van de netwerkinfrastructuur. Een effectieve beveiliging vereist implementatie door de hele keten heen, in samenwerking met diverse ICT-teams die in direct contact staan met beveiligingsexperts, waaronder architecten op het gebied van beveiliging, adviseurs voor informatiebeveiliging en een Security Operations Center (SOC). Fervid helpt organisaties met het vaststellen van passende netwerkbeveiligingsmaatregelen, afgestemd op hun bedrijfsdoelstellingen. Het is van belang om zowel aan de rand als binnen de netwerkinfrastructuur de juiste maatregelen te implementeren. Dit is cruciaal voor het ondersteunen van het principe van beveiliging in de diepte. Bij Fervid hebben we uitgebreide kennis over de te volgen maatregelen en richtlijnen, zoals PCI, GDPR en HIPAA.

Network automation

In de afgelopen jaren heeft netwerkautomatisering een opmars genomen binnen de IT-netwerksector. Organisaties zijn steeds meer afhankelijk van data, hierdoor zien we een exponentiële toename in de behoefte aan een robuuste netwerkinfrastructuur. Om deze groei bij te kunnen houden is het niet te ontkomen aan een geautomatiseerde implementatie van netwerkinfrastructuur. Bij Fervid erkennen we het belang van deze ontwikkeling en benadrukken we dat elke netwerk-engineer zich moet ontwikkelen tot een DevNet-engineer. Dit houdt in dat zij grondige kennis moeten hebben van NetConf en RestConf automatiseringstechnieken, die niet alleen van belang zijn voor logging en monitoring, maar ook voor telemetrie. Zo waarborgen we dat onze netwerkinfrastructuur niet alleen voldoet aan de huidige eisen, maar ook toekomstbestendig is.