Enterprise networking

De werkwijze van organisaties is recent sterk veranderd, waarbij flexibiliteit in tijd, locatie en apparatuur centraal staat. Dit leidt tot complexe uitdagingen voor netwerkinfrastructuren in connectiviteit en beveiliging, met gebruikers die vanuit verschillende netwerken verbinden. Fervid is specialiseert in deze netwerk benadering en focust op de integratie van remote werken en SD-WAN-technologieën voor flexibiliteit en schaalbaarheid. Tegelijkertijd vereist het toenemende thuiswerken robuustere beveiliging en zero trust-modellen. Fervid innoveert ook in netwerkinfrastructuur, met een verschuiving van Layer 2 naar Layer 3 en geavanceerde virtualisatietechnieken voor een veilige, efficiënte toekomstbestendige oplossing.

De manier waarop mensen werken, heeft in de recente jaren een significante transformatie ondergaan. De behoefte aan flexibiliteit in werk, los van tijd, locatie en het gebruikte apparaat, wordt steeds essentiëler. Dit resulteert in ingewikkelde uitdagingen voor netwerkinfrastructuren, zowel in termen van connectiviteit als beveiliging. Gebruikers maken steeds vaker verbinding vanuit verschillende onbeheerde netwerken elk met hun eigen beveiligingsrisico, en dit heeft invloed op het bedrijfsnetwerk. Bij Fervid begrijpen we als geen ander hoe om te gaan met deze ingewikkelde netwerkproblematiek.

Binnen dit kader zijn organisaties niet alleen bezig met het upgraden van hun centrale campusnetwerken, maar integreren ze ook hun vestigingen via de nieuwste SD-WAN-technologieën. Dit biedt een ongekende mate van flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor netwerken op afgelegen locaties met verbeterde prestaties kunnen worden uitgerold.

Parallel aan deze ontwikkelingen zien we een trend waarbij medewerkers vaker op afstand werken, vanuit diverse locaties zoals thuis, onderweg, of zelfs internationaal. Deze veranderingen vereisen een robuustere beveiliging aan de netwerkranden, waarbij het essentieel is om zero trust-beveiligingsmodellen te integreren. Deze benadering erkent dat vertrouwen niet langer standaard kan worden toegekend op basis van de locatie of het netwerk van de gebruiker.

Daarnaast zien we een fundamentele verschuiving binnen de on-prem enterprise netwerkinfrastructuur: de transitie van netwerken die hoofdzakelijk op Layer 2 gebaseerd zijn, naar geavanceerde infrastructuren die steunen op Layer 3, verrijkt met innovatieve Layer 2 overlay-technologieën. Deze verschuiving bevordert niet alleen de netwerkprestaties, maar maakt ook een optimaler gebruik van beschikbare netwerkpaden mogelijk. Dankzij het gebruik van geavanceerde virtualisatietechnieken is het nu mogelijk om een spectrum aan diensten te leveren over een enkele fysieke infrastructuur, wat een nauwgezette aanpak in netwerkbeveiliging vereist om de integriteit van gescheiden diensten te waarborgen.

Bij Fervid zijn we niet alleen getuige van deze trends, maar zijn we ook actief bezig met het ontwikkelen en implementeren van oplossingen die passen bij deze nieuwe realiteit. We hebben de expertise en de visie om een complexe enterprise netwerkinfrastructuur te creëren die klaar is voor de uitdagingen en groeikansen van de toekomst, met een sterke focus op veiligheid, efficiëntie en vooruitstrevende technologie.